Nagy megtiszteltetés ért e hónapban, ugyanis a CD Projekt RED által dédelgetett, új The Witcher epizód előzetes verziójának letöltő linkje az én postaládámban landolt. Elég biztosra mennek ott Lengyelországban, mert egy igen körülményes procedúra és három levélváltás után kerültem végül az indító exe file és a szériaszám birtokába, és kezdődhetett a játék. Nem is szándékozom nagyon belemenős előzetest írni a játékról, mert egyrészt lesznek még változások, másrészt a fejlesztők leszögezték, hogy ne spoilerezzünk, ami természetesen alap elvárás egy sztorivezérelt játéknál.

The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings

A történet elejét a rajongók gyanítom, már kívülről fújják, ugyanis megjelent már róla pár videó. Geralt a kezdő képsorokon egy cellában ébred kikötözve, melyen az őt őrző két unatkozó smasszer jót szórakozik. Egy ilyen szórakozás közepette egy titokzatos alak, Vernon Roche lép hősünkhöz és vallatásra viszi, ahol meglehetősen kesztyűs kézzel bánik vele. Még ekkor nem tudni, miért van Geralt börtönben – és nem is mondom el – de erre a prológusból fény derül, mint arra is, hogy az egész történet mire fog épülni. Egy gyönyörű várostrommal indul a prológus, melyet tetszőleges sorrendben játszhatunk végig, attól függően, hogy Roche kérdéseire hogyan válaszolunk.

The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings

Nekem sikerült egyből a lecsó közepébe csapni, az első látvány, ami a börtönben töltött percek után fogadott, hogy kinyílik a hatalmas ostromgép ajtaja, majd katonák özönlenek ki belőle és lecsapnak a lázadókra. Itt egyből megtapasztalja az egyszeri Witcher-játékos, hogy a harcrendszer nélkülözi az előző rész ritmusra építő módszerét és egy jóval egyszerűbb – jobb gomb: nagy ütés, bal gomb: kis ütés – rendszert vezet be. Ezen kívül tudunk még blokkolni, mely egy picit mintha lassan reagálna kéréseinkre, valamint tudjuk használni Geralt mágikus képességeit. Mindez talán kevésnek hangozhat, de a legkülönfélébb taktikai lehetőségeket nyújtják a varázslatok, a támadások sorozata, valamint a blokkolás és ellentámadás módszere; mindezek természetesen vegyítve a leghatékonyabbak.

The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings

A prológus négy fejezeten keresztül vezet át minket az előzményeken, majd a börtönből való szökésünket követően egy folyóparti kisvárosba, Flotsamba vezet az utunk, ahol aztán tényleg szabad kezet kap a játékos. Megérkezve a ködös-szutykos városkába, a játékos szinte érzi a párát a homlokára tapadni, a mocsaras részek bűzét terjengni, az út menti – és mellékesen leszedhető – gyógynövények illatát, no meg a különböző rémségek nyomasztó jelenlétét mindenhol. A főtéren épp egy nyilvános akasztás zajlik, ahol két ismerős személyt vélhetünk felfedezni. Megmentve őket a kocsmában különböző feladatokkal látnak el minket.

forrás és folytatás: pcdome.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tuti-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr402928703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása