Blur

2010.04.20. 08:37

A németországi rendezvény során Ben Ward röviden összefoglalta, amit már amúgy is tudtunk, a bemutató igazán érdekes része csak ezt követően jött: négyen próbálhattuk ki osztott képernyős módban a novemberben érkező Blurt. Az irányítás érthetően nincs túlbonyolítva: gáz, fék, kormányzás, kamerapozíció-váltás, no meg természetesen a power-upok kezelésére szolgáló gombok. Kezdetben egyszerre legfeljebb két "fegyver" lehet nálunk, ez a szám azonban az autónk fejlesztése során egészen ötig nőhet. Verseny közben váltogathatunk is köztük, hogy épp melyiket szeretnénk használni, majd egy gombnyomással aktiválhatjuk is azt. Összegyűjtésükhöz pedig egyszerűen a pályán található színes ikonon kell áthajtanunk.

 

Nézzük részletesebben is, milyen power-upokkal dolgozhatunk! A Nitróval gyorsíthatjuk autónkat (ez az egyetlen nem offenzív felszerelés), igaz, ideiglenesen kicsit megnehezítve a kormányzást. A Shockkal az előttünk haladó autót vehetjük célba és "lőhetjük ki" egy villámcsapással. A Barge oldalra lövell ki energiacsapást, a mellettünk haladó járműveket térítve el. Különösen hatásos, ha kanyarokban alkalmazzuk. A Mine nevének megfelelően egy akna, melyet magunk mögött hagyva nehezíthetjük meg az utánunk jövők élettét, ha nem veszik észre időben a nagy sárga gömböt az úton. Célszerű keskeny átjárókban elpottyantani, hogy minél nehezebb legyen a kikerülése. Végül a Shunt a közvetlenül előttünk lévő autót löki meg, és leginkább akkor hatásos, ha kisebb-nagyobb szöget bezárva használjuk, máskülönben inkább csak segítjük ellenfelünket a haladásban. Ben Ward külön kiemelte, hogy fontos szerepe van a kombóknak is, azaz ha már megfelelően elsajátítottuk az egyes power-upok használatát, azokat gyors egymásutánban alkalmazva különösen nagy pusztítást végezhetünk konkurenseink terén. Például Nitroval melléjük vagy közéjük kerülve egy gyors Barge segítségével akár többüket is hátráltathatjuk egyszerre.

Végül essen pár szó a játékban található járművekről. A Bizarre Creations a Project Gotham Racing sorozatban is valós autókkal dolgozott, nincs ez másként legújabb játékukban sem. Ügyesen megszerezték a gyártók engedélyét, hogy ne legyen gond az autók extrém körülmények közötti használata, törése se, így többek közt olyan márkákkal versenyezhetünk, mint Ford, BMW vagy Dodge. Összesen több mint ötven autó közül lehet majd választani. Természetesen ahogy az lenni szokott, mindegyik jármű eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeket a megszokott paraméterek jelzik, mint például a gyorsulás, maximális sebesség vagy a tapadás, de fontos a "páncélzat" erőssége is, azaz mennyi törést bír ki az autónk. Érdekes választás lehet például a Ford Transit kisteherautó, mely lassabb ugyan társainál, de amortizálni is nehezebb egy fokkal.


A Blur fejlesztői tehát megmutatták, hogy egy arcade autóversenyt igen látványosan fel lehet dobni a power-upok koncepciójával, és nem kell mindig teljesen komolyan venni a realisztikus versenyzést. Játékuk november elején érkezik a boltokba, PC mellett PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra.

forrás: pcdome

A bejegyzés trackback címe:

https://tuti-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr161936369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása